Vineri
26 Apr 2019
11:19 AM


Formularul pentru autentificare

Bine aţi venit Vizitator | RSS
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Principală Pentru sufletul tau! - Pagina 37 - Forum Înregistrare Autentificare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Moderatorul forumului: gabitza  
Forum » Stil de viață » Diverse » Pentru sufletul tau! (Orice cale alegi in viata, hraneste-ti sufletul cu bucurie!)
Pentru sufletul tau!
RalucaData: Sâmbătă, 02 Mai 2015, 11:59 PM | Mesaj # 541
VETERANĂ (nefumătoare de peste un an)
Grup: Utilizatori
Mesaje: 1097
Reputaţie: 3
Status: Neconectat
"Când afli pace neschimbată în calea ta, teme-te, pentru că eşti departe de cărarea pe care păşesc picioarele obosite ale sfinţilor. Căci cu cât păşeşti mai sigur pe calea ce duce spre cetatea împărăţiei şi te apropii de cetatea lui Dumnezeu, cu atâta să ai mai mult ca semn tăria necazurilor ce te întâmpină. Și cu cât te apropii şi înaintezi, cu atât se înmulţesc încercările împotriva ta.
Când simţi deci în sufletul tău încercări mai felurite şi mai mari, să ştii că în acele timpuri sufletul tău a primit cu adevărat în ascuns o altă treaptă mai înaltă şi i s-a adăugat la starea în care se află un har nou". (Sf Isaac Sirul)
Mesajul a fost editat de către Raluca - Duminică, 03 Mai 2015, 0:00 AM
 
gabitzaData: Duminică, 03 Mai 2015, 9:44 AM | Mesaj # 542
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat
...iar Satana nu vrea sa te piarda, de aceea tentatiile se vor inmulti...

 
gabitzaData: Marţi, 05 Mai 2015, 10:19 AM | Mesaj # 543
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat


 
gabitzaData: Duminică, 10 Mai 2015, 9:14 AM | Mesaj # 544
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat


 
gabitzaData: Luni, 11 Mai 2015, 10:27 AM | Mesaj # 545
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat


 
ioanaData: Luni, 11 Mai 2015, 6:28 PM | Mesaj # 546
General-maior
Grup: Utilizatori
Mesaje: 390
Reputaţie: 1
Status: Neconectat
Atat de frumos liliacul...aproape ca pot sa-i simt mirosul! 013fluturagene01
Multumim, Gabitz! 004hug04


Mesajul a fost editat de către ioana - Luni, 11 Mai 2015, 6:29 PM
 
gabitzaData: Marţi, 12 Mai 2015, 8:50 AM | Mesaj # 547
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat
04kiss 04kiss 04kiss


 
gabitzaData: Duminică, 05 Iul 2015, 8:27 AM | Mesaj # 548
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat
De ce nu facem faţă provocărilor unei zile?

Bun găsit si Dumnezeu să vă aibă în pază!

Mă întreb uneori, de ce într-o zi fac faţă unor provocări mari, iar alteori, unor provocări mult mai mici, nu reuşesc să le fac faţă!

Ca de obicei, sunt multe răspunsuri... Însă, unul din ele, îl găsim în gândul de mai jos:

"Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.” Matei 6,34

“Ne putem descurca uşor, dacă pentru fiecare zi, vom prelua doar povara aferentă ei. Dar povara va fi prea mare dacă mai cărăm şi povara zilei de ieri iar şi iar şi pe urmă adăugăm şi povara de mâine, înainte de a ni se cere asta.” (John Newton)

Se pot acumula îngrijorări cu privire la existenţă, plata ratelor, educaţia copiilor, relaţiile dintre noi, biruinţe din viaţa noastră şi multe altele. Sfatul Lui este ne eliberăm de trecut şi trăim în prezent, cu grijile prezentului, cu luptele prezentului. Azi trăim pentru azi! Poverile trecute şi viitoare acumulate, ne împovărează atât de mult încât nu mai putem duce nici poverile de azi, ne descurajăm şi ni se pare un chin dacă va trebui să luptăm cu unele lucruri „ o veşnicie”. Dar dacă ne raportăm doar la ziua de azi, e mai uşor! Doar o zi! Doar poverile dintr-o zi! Şi în fiecare zi, mă gândesc ca doar pentru azi va trebui să fiu tare, iubitor, îngăduitor, răbdător sau să trăiesc în nesiguranţă, nelinişte, etc. Mâine e posibil să se schimbe în bine lucrurile.
Pot face şi aşa cum fac acum, adică, să mă îngrijorez şi pentru răul ce va veni cândva în viitor. Însă, Dumnezeu spune că asta  nu ne ajută, că ne consumă energia necesară pentru a duce povara zilei prezente!!! Dacă iau fiecare zi în parte, am mai multe şanse să ajung la „capăt”!

O zi liniştită şi fără poveri în plus!


 
gabitzaData: Joi, 09 Iul 2015, 8:52 PM | Mesaj # 549
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat


 
gabitzaData: Vineri, 10 Iul 2015, 9:23 AM | Mesaj # 550
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat


 
magdutzaData: Sâmbătă, 11 Iul 2015, 10:40 AM | Mesaj # 551
fumatoare
Grup: Administratori
Mesaje: 4344
Reputaţie: 2
Status: Neconectat
 
gabitzaData: Vineri, 31 Iul 2015, 10:18 AM | Mesaj # 552
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 7809
Reputaţie: 2
Status: Neconectat
Perioade bune şi perioade rele
De ce oare în viaţa noastră alternează perioadele bune cu cele rele?

Viata - o constantă luptă între bine şi rău!!!
N-ai observat că în viaţa ta, sunt perioade bune şi perioade rele? Niciodată nu e la fel! Te-ai întrebat de ce?
Este în Cartea Sfântă o situaţie pe care o ştii deja: ispitirea lui Isus! La sfârşitul ispitirii, spune autorul aşa:
 „După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme.” (Luca 4,13)
Trei  lucruri vreau să spun:
 • Asta-i „meseria” lui – să te ispitească în toate felurile. Nu există metodă pe care s-o ştie şi să n-o încerce; pe care s-o poată aplica şi să n-o încerce. Nu există ispită pe care să n-o lase nefolosită. Nu există persoană prin care te-ar putea ispiti şi să nu se folosească de acea persoană. Nu există lucru, situaţie, care să-ţi facă rău şi el să n-o folosească. Nu rămâne nimic neîncercat! Nu e situaţie grea, nefericită, dezamăgitoare, frustrantă, enervantă, cicălitoare, pe care să n-o încerce să te abată din drumurile tale bune.
 • A plecat” – Aşa face mereu… Stă un timp, apoi pleacă. Şi îţi dă impresia că ai scăpat. Şi…te relaxezi, laşi garda jos. Şi, speră el, că în felul acesta eşti victimă sigură la o următoare ispitire.
  - Aşa se explică perioadele bune şi cele rele din viaţa noastră: când apare el – perioadă grea, rea. Pleacă el – perioadă bună, liniştită.
  - Perioadele nu sunt egale în viaţa tuturor – la unii, perioada e mai scurtă, la alţii e mai lungă. Uneori te lasă în pace 2-3 zile, alteori – 2-3 săptămâni. Alteori mai mult. Nu e nimic fix, stabil. Ceva însă e foarte sigur: întotdeauna se va întoarce!!!
 • …până la o vreme” – niciodată nu pleacă pentru totdeauna. Pleacă şi se întoarce. E cea mai perseverentă fiinţă (sau poate în egală măsură – cu Dumnezeu ). Nu se dă bătut niciodată. Mereu se va întoarce, când te aştepti mai puţin, când crezi că ai scăpat de el, când crezi că ai biruit un păcat, o situaţie – el e din nou acolo. Nu există moment de slăbiciune în viaţa ta şi el să nu fie prezent. Nu există o ocazie în care să te ispitească şi el să nu se întoarcă.
  Gândul pentru azi: sursa puterii tale de a birui ispitele şi încercările dinviaţa ta, este aceeaşi care L-a ajutat pe Isus să-l biruie pe cel rău: „Stă scris!” Isus s-a bazat pe cuvântul scris al lui Dumnezeu, pe Biblie. Pentru asta e nevoie să citeşti cât mai mult din Carte şi s-o faci cu drag! Credinţa în Dumnezeu te va ajuta să-l birui pe cel rău!
  Îţi doresc mult succes în toate luptele pământeşti şi în cele spirituale!

 •  
  gabitzaData: Joi, 06 Aug 2015, 1:09 PM | Mesaj # 553
  Generalisim
  Grup: Administratori
  Mesaje: 7809
  Reputaţie: 2
  Status: Neconectat
  Înainte să citeşti ceea ce urmează, te rog lasă prejudecăţile jos şi gândeşte-te că s-ar putea să-ţi facă un mare bine gândurile de azi. Şi…primeşte-le ca pe un medicament (este amar, dar face bine).
  Creștinilor li se spune adesea că trebuie să fie fericiți, să zâmbească, ca dovadă a relației lor cu Dumnezeu. Tristețea este văzută ca o emoție negativă sau, în cel mai bun caz, un rău necesar. Tristețea este, însă, mai mult de atât. Este o emoție de care avem nevoie pentru a fi sănătoși emoțional, pentru a înțelege lumea şi pe Dumnezeu.
  Înainte de a merge mai departe, aş vrea să fac o precizare necesară:  nu confunda tristeţea cu depresia sau cu îngrijorarea! Tristeţea este o stare sufletească apăsătoare, o amărăciune a sufletului. Depresia este o boală. Azi deci, vorbim doar despre tristeţe.
  Am citit cateva studii făcute de către Experții de la Universitatea Anglia Ruskin şi de către cei Universitatea din California, Berkley şi azi pot privi tristeţea cu alţi ochi. Citeşte şi ţine minte beneficiile tristeţii, supărării în viaţa noastră:


 • Tristeţea – are impact pozitiv asupra memoriei. Persoanele triste sunt mai atente, se concentrează mai bine, în comparaţie cu cele foarte fericite, exuberante (care tind să fie neatente, superficiale, etc).
 • Sentimentele de tristeţe servesc drept stimul pentru creşterea motivaţiei şi perseverentei (cei fericiti deja experimentează binele şi nu mai sunt motivati aşa tare)
 • Tristeţea ne face mai umani şi mai atenţi cu ceilalţi; mai amabili şi politicoşi. În schimb, cei fericiţi, au uneori tendinţa să fie mai neatenţi, necizelaţi sau chiar bădărani.
 • Persoanele triste sunt mai convingătoare, mai persuasive, mai profunde.
  Si acum, partea bună a tristeţii din perspectivă spirituală!

 • Viaţa creştină începe cu tristeţe – tristeţe şi regret pentru propriul păcat. Asta duce la curăţie sufletească.
 • Tristeţea este premergătoare bucuriei  - înainte de duminică (învierea) a fost vinerea (moartea, suferinţa).
 • Isus a plâns pentru Lazăr, pentru Israel... Dacă citeai CV-ul Lui, găseai şi această caracteristică: „om al durerii şi obişnuit cu suferinţa!”
 • Ferice de cei ce plâng (nu de cei ce râd), căci ei vor fi mângâiaţi! – matei 5
  Foarte interesante mi se par textele din Eclesiastul 7,3-4: „Mai bună este întristarea decât râsul, căci, prin întristarea feţei, inima se face mai bună. Mai bine să te duci într'o casă de jale decât să te duci într'o casă de petrecere; căci acolo îţi aduci aminte de sfârşitul oricărui om, şi cine trăieşte, îşi pune la inimă lucrul acesta.” Cu alte cuvinte, e bine din când în când chiar să cauţi ocaziile triste ale vieţii – ele au darul să te maturizeze, să te facă mai uman, cu inima mai bună.
  Avertisment:  Nu încerc nicidecum ca prin aceste gânduri să neg efectele negative ale supărării în viaţa noastră. Sunt foarte conştient că aceste stări de tristețe pot avea un puternic impact nociv asupra sănătății psihice și mai departe, chiar asupra celei fizice.
  Ceea ce vreau să spun astăzi este: tristetea are şi latura ei pozitivă, care, cu o atitudine pozitivă, poate să aducă beneficii în viaţa noastră.
  Nu este nicidecum un îndemn la a face din tristeţe un scop sau un indemn la a deveni trişti!!! Ci, dacă tot se întâmplă să ajungem în situaţii triste, fără voia noastră (pentru că sunt inevitabile), să le utilizăm constructiv, să învăţăm să le folosim spre binele nostru, să avem atitudinea potrivită pentru a scoate maximum din noi!!!
  Nu uitati: tristeţea ne poate face inima mai bună! Oameni cu inima mai bună! Mare lucru! Şi rar!!!


 •  
  gabitzaData: Miercuri, 12 Aug 2015, 9:16 AM | Mesaj # 554
  Generalisim
  Grup: Administratori
  Mesaje: 7809
  Reputaţie: 2
  Status: Neconectat
  Boala de inimă despre care doctorii nu ţi-au spus niciodată nimic!

  - „Cine nu vrea să fie fericit, mâna sus!?”
  - "Ha...! Ce-i cu întrebarea asta banală! Pe ce lume trăieşti, tinere?",  s-ar răţoi cineva cu o personalitate mai puternică!
  Ei bine, pentru că te interesează să fii fericit, aş vrea să-ţi dau azi un gând la care să meditezi. Iată unul din multele răspunsuri. Dumnezeu (pentru că ne interesează părerea Lui, fiind creştini), spune aşa:
  „Cel cu inimă prefăcută nu găseşte fericirea...” Prov 17,20
  Cel care e prefacut în relatia cu Dumnezeu, cu seful, prietenii, colegii, partenerul de viaţă, in afaceri, la scoala, etc, nu este fericit. Nu are cum! Oricât s-ar strădui. Aşa zice El.

  În Luca 12:1 ni se relatează un sfat pe care l-a dat Isus ucenicilor Săi:
  ,,Mai întîi de toate, păziţi-vă de aluatul Fariseilor, care este făţărnicia.”
  Mesajul pe care Isus a vrut să-l transmită, înainte de toate, oamenilor care-L ascultau a fost: în primul rând, feriţi-vă de făţărnicie. Să aveţi doar o faţă. Acesta este primul meu gând pentru voi. Dacă ţineţi cont de asta, aveţi o şansă la fericire.
  Dacă ştii că joci teatru, că eşti nesincer…, nu te mira că nu găseşti fericirea. Nu te mai mira că ai nelinişte în suflet şi că te simţi mereu împovărat. Ai o explicaţie clară: inima prefăcută aduce nefericire, neîmplinire.
  Dacă te ştii făţarnic, măcar nu te mai victimiza. Nu mai fi dezamăgit că toate ţi se întâmplă doar ţie… Dumnezeu spune că n-ai cum să fii fericit dacă eşti prefăcut!!!! E o lege clară, la fel ca legea gravitaţiei, entropiei, etc., pe care El a dat-o şi nu poate fi încălcată de nimeni, oricine ar fi el.

  Inima prefăcută vs inima curată! Ce diferenţă de calitate şi de rezultate!
  Nesinceritatea,  făţărnicia - poate cea mai întâlnită boală a inimii despre care nici un doctor nu a vorbit vreodată! Şi câte victime face! Şi cât de natural e să avem o inimă prefăcută… Fără să faci nimic, o ai.
  În schimb, o inimă curată, sinceră, e „opera” celui de Sus. Şi David ştia asta şi s-a rugat aşa: „Crează în mine o inimă curată Dumnezeule!" Inima curată nu e opera noastră, ci a Lui!” Şi e dispus s-o dea oricui!
  Vrei să fii fericit în viaţă, liniştit şi împăcat cu tine şi cu altii? Aminteşte-ţi gândul de azi şi ia-l în serios! Chiar ai nevoie de acest transplant - o inimă nouă!
  Şi nu sunt poveşti pentru copii...
   


   
  gabitzaData: Miercuri, 12 Aug 2015, 9:31 AM | Mesaj # 555
  Generalisim
  Grup: Administratori
  Mesaje: 7809
  Reputaţie: 2
  Status: Neconectat


   
  Forum » Stil de viață » Diverse » Pentru sufletul tau! (Orice cale alegi in viata, hraneste-ti sufletul cu bucurie!)
  Căutare:

  Copyright MyCorp © 2019
  Găzduire site gratuită — uCoz